kısaca aşağıdaki resme bakmanız yeterli.

Uzmanlar, banka ve şirketlerin web sayfalarını taklit eden internet dolandırıcılarından kişisel bilgilerin korunması için internet kullanıcılarını uyarıyor.
Sanal dünyanın dolandırıcıları, kurbanlarını, kişisel bilgilerini güncellemelerini isteyerek, ödül kazandıklarını açıklayarak tuzağa düşürüyor.
Bu yöntemle kurbanın kişisel bilgilerini güncellediği web sayfaları ya da klavye tuş bilgileri kopyalanabiliyor.
‘Phishing’ yöntemiyle çalınanlar:
Kredi kartı,debit,atm kart numaraları .
Şifreler, parolalar .
Hesap numaraları .
İnternet bankacılığına girişte kullanılan kullanıcı kodu ve şifreler .
Uzmanlar özellikle ‘phishing’ yöntemiyle yapılan dolandırıcılığa karşı internet kullanıcılarını dikkatle olmaya çağırıyor.
Kullanıcıların devamlı işlem yaptıkları bankalardan ya da şirketlerden gelen elektronik postaları iyi incelemeleri ve gerekli gördükleri hallerde telefonla temasa geçmesi isteniyor.
Sanal ortamdaki dolandırıcılığın önlenmesi için, sahte elektronik postalarla, kişisel bilgilerin güncellenmesinin istendiği durumlarda polise ve ilgili şirketin yetkililerine bilgi verilmesi gerektiğine işaret ediliyor.
Yetkililer, sahte işlemlerle ele geçirilen şifrelerle, internet ortamında her türlü banka işleminin ve elektronik ticaretin yapılabileceğine dikkat çekiyor.
Son zamanlarda sık sık bazı hizmetleri kapatmasıyla gündeme gelen internet devi Yahoo bu sefer de http://auctions.yahoo.com/ adresi üzerinden verdiği açık artırma hizmetini sonlandıracağını duyurdu.
Dünyanın en çok ziyaret edilen sitesine sahip olan şirket tüm kullanıcılarına 3 Haziran’dan itibaren yeni açık artırma önerilerinin kabul edilmeyeceğini ve sitenin 16 Haziran’dan itibaren kapatılacağını belirtti.
Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz günlerde Yahoo Photos fotoğraf hizmeti de kapanarak Flickr altında birleştirilmişti. Yetkililer sadece Amerika ve Kanada için açık artırma hizmetinin sonlandırıldığını ifade ederken, son gelişmeler ve Microsoft ile yakınlaşmaları üzerine çıkan dedikodular da Yahoo’nun gelecek planlarına dair bir merak uyandırıyor.
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’ndan (TÜBİTAK) yapılan açıklamada, kurumun adı kullanılarak çeşitli adreslere virüslü e-posta gönderildiği bildirildi.
Kurumdan yapılan yazılı açıklamada, ABD’de hizmet veren bir internet servis sağlayıcısından alınan dinamik IP adresi kullanılarak gönderilen e-postalarda, adresin @tubitak.gov.tr uzantılı gösterildiği kaydedildi.
Böylelikle ”göndericinin TÜBİTAK bünyesinde görev yaptığı izleniminin verildiği” belirtilen açıklamada, çeşitli adreslere çok sayıda virüslü e-posta gönderildiğinin tespit edildiği ifade edildi. Açıklamada, ”Bu uygulama ile TÜBİTAK’ın hiçbir bağlantısının olmadığı” vurgulandı.
WordPress'in desteğiyle.